Weyler förlag
  • Hem
  • Böcker
  • Författare
  • Press
  • Om oss
  • Kontakt
Omslag: Siri Hagerfors

Inbunden
ISBN: 9789176811245
Utkom i augusti 2018
Pressmaterial:
BLOGGAT OM BOKEN "Inte hemma" "" "Lennart Hagerfors" lang:sv
Inte hemma

LENNART HAGERFORS

Det är hösten 1945. Den unga missionärsfamiljen har suttit fast i Kongo under hela kriget, nu kan man äntligen fara hemåt igen. Pappa, den levnadsglade och trosvisse missionären, mamma lärarinnan, betydligt ängsligare, storasyster och storebror. Och så romanens berättare, ett foster, som inifrån värmen i moderns mage känner av och reflekterar över resans mödor. Med ett saktmodigt portugisisk skepp norrut längs Afrikas kust till Lissabon och vidare med tåg genom ett krigshärjat Europa.

Där i den trygga livmodern, formulerar författaren som foster sin livsfilosofi. Om berättandet, om ängslan, om Guds distraktion och människans villkor. I Inte hemma, som skildrar förhistorien till de två älskade självbiografiska böcker Längta hem och Komma bort, återvänder Lennart Hagerfors till sin barndom och Kongo, hans alldeles egna litterära landskap.

Lennart Hagerfors fick ett internationellt genombrott med Valarna i Tanganyikasjön och har sedan, bland mycket annat, i en rad romaner skildrat människor och händelser i Afrika.

AV SAMMA FÖRFATTARE:
Människosonen
Underjord
Vägen till Khumbu
Mannen på ön
Valarna i Tanganyikasjön
topp
Kalendarium
För tillfället finns inga inbokade arrangemang knutna till den här boken.

Följ förlaget på Instagram:
@weylerforlag